Namibia och grannländerna i södra Afrika har så mycket att bjuda av natur och kultur att man egentligen bara hinner uppleva en liten del på en resa. Våra program är gjorda för att ge det bästa inom en vissa ramar vad gäller resmål, restid och kostnader. Vill man uppleva mer så kan man lägga till några dagar eller platser. Nedan finns några förslag om sådana tillägg. Vi kan också göra ett helt igenom skräddarsytt program anpassat efter önskemål om tid, resmål, boende och budget.

Södra Namibia med Fish River Canyon och Lüderitz, 3 – 4 dagar

Nere i södra Namibia finns några spännande platser som man kan besöka om man lägger 3-4 dagar till en resa som annars har fokus på Etosha, kusten och Namiböknen. Det är Fish River Canyon, som sägs vara världens näst största canyon, den lilla hamnstaden Lüderitz och lämningarna från diamantrushen i Kolmanskop. Landskapet här nere är storartat med vidsträckta vidder avbrutna av karga bergsmassiv.

Kaokoland, 3 dagar eller mer

Uppe i nordväst finns Namibias mest glesbefolkade och vilda del – Kaokoland, hemvist för Himbafolket. Landskapet är spektakulärt med berg och ökenslätter. Djurlivet är sparsamt men här finns bergszebra, kudu, springbock, giraff och de sällsynta ökenelefanterna. Minst tre dagar behöver man för att uppleva något av området, men gärna mer och det gäller att planera resan eftersom man oftast är långt från civiliserade trakter.

Erongobergen och Spitzkoppe, 1 – 2 dagar

På väg till eller från Etosha kan man gör en avstickare till Erongobergen. Bergen är resterna av en vulkan som var aktiv för 140–150 miljoner år sedan. Längre västerut reser sig Spitzkoppe över det omgivande platta landskapet, också detta en rest av vulkanisk aktivitet för många miljoner år sedan. Bergen har varit hemvist för människor under lång tid och spåren kan ses i talrika klippmålningar. En till två dagar behöver man för ett besök.

Waterberg, 1 dag

På väg norrut från Windhoek mot Etosha kan man i takten av Otjiwarongo se platåberget Waterberg resa sig över det omgivande platta Kalahari. Waterberg kan man inkludera i resan genom att lägga till en dag på väg till eller från Etosha.

Sesriem och Sossusvlei, 3 dagar

På tre dagar hinner man med en tur till Ssossusvlei från huvudstaden Windhoek för att uppleva magiken i en av världens äldsta öknar. Bo på en av de många fina lodgerna nära Namib Naukluft Park eller varför inte inne i parken för att kunna vara inne bland sanddynerna redan i soluppgången och före flertalet andra besökare. Det här är ett tillägg som är lämpat att kombinera med de program som primärt är inriktade på andra delar av landet.