En resa med fantastiska naturupplevelser och spännande möten. Vi besöker några av de finaste delarna av Namibia och upplever ett fantastiskt djurliv, unika kulturer och extrema miljöer. Vi lever nära naturen och har med oss tält och all utrustning vi behöver för att klara oss själva. Vår guide lagar vår middag som vi äter vid lägerelden. Tillbaka i civilisationen har vi med oss minnen för livet.

Resmål

Dag 1 Okonjima Nature Reserve
Dag 2 Etosha
Dag 3 Etosha
Dag 4 Palmwag, Damaraland
Dag 5 Brandberg, Damaraland
Dag 6 Swakopmund, Atlantkusten
Dag 7 Swakopmund, Atlantkusten
Dag 8 Sossusvlei, Namiböknen
Dag 9 Sossusvlei, Namiböknen
Dag 10 Windhoek

Pris

Från 16900 kronor. Reservation för prisökningar utom vår kontroll, inklusive valutakursförändringar. Kostnad för flyg tillkommer.

I priset ingår:
Engelsktalande kvalificerad guide och medhjälpare
Flygplatstransfer i Windhoek
Rundresa i luftkonditionerat fyrhjulsdrivet safarifordon
Entréavgifter och aktiviteter (Okonjima, Etosha, Himbaby, Twyfelfontein, Cape Cross, Sossusvlei)
Boende i safaritält och dubbelrum i Swakopmund
Måltider flertalet dagar (frukost, lunch, middag). Picknick- eller packlunch under resor
Mineralvatten i fordon och på campingplatser
Campingutrustning utom sovsäck (kan hyras)

I priset ingår inte:
Flygresa
Eventuella extra aktiviteter
Enstaka måltider enligt program
Dricks
Personlig reseförsäkring
Måltidsdrycker
Sovsäck (20 kronor per dag)

Program

Dag 1 Windhoek – Okonjima (250 km)

Denna första dag kommer vi att resa norrut från huvudstaden till Okonjima, där vi ska bekanta oss med det arbete som AfriCat Foundation bedriver med några av Afrikas stora kattdjur. Under eftermiddagen får vi en guidad tur med möjlighet att se några av de geparder, leoparder, lejon och vildhundar som ingår i programmet. Boende: Omboroko Campsite.

Dag 2 Okonjima – Namutoni, Etosha (290 km)

Tidig start mot Etosha. Väl framme i parken slår vi läger och bekantar oss med omgivningarna. En stunds avkoppling vid swimmingpoolen kanske lockar någon. Andra kanske föredrar att slå sig ned vid vattenhålet och se på djuren som kommer för att dricka. På eftermiddagen gör vi vår första ”game drive”. Den brukar ge fina tillfällen att på nära håll se och fotografera zebror, giraffer, impalor, oryxantiloper, springbockar och fåglar av olika slag. Med lite tur kan vi också få närkontakt med elefant och lejon. Boende: Namutoni Campsite.

Dag 3 Namutoni – Okaukuejo, Etosha (140 km)

Idag kommer vi att ägna mesta delen av dagen åt game drive med spaning efter vilt. Vi kommer att stanna vid Etosha Pan, den vidsträckta uttorkade sjöbotten som utgör en central del av Etosha. Fortfarande kan området under särskilt regnrika år fyllas med vatten och dra till sig stora mängder av flamingoer och andra fåglar. Oftast är det dock bara en torr, vitskimrande saltöken i vars utkant man kan se hjordar av zebror och springbockar. Oryxantilopen med sin dekorativa teckning i svart och vitt är också ett karaktäristiskt inslag i faunan här. Väl framme i Okaukuejo rekommenderas en stunds vistelse vid vattenhålet dit mängder av djur kommer för att dricka. Vattenhålet är upplyst nattetid, och då är chanserna goda att på nära håll få se noshörning och kanske också lejon. Boende: Okaukuejo Campsite.

Dag 4 Okaukuejo – Palmwag (260 km)

Vi börjar dagen med en game drive innan vi lämnar parken och fortsätter in i Damaraland. Under eftermiddagen besöker vi en Himba-by där vi kan bekanta oss med befolkningen och deras levnadssätt. Vi kommer att ha en särskild guide som tolk som kan berätta om hur man lever – mat, giftermål och familjeliv, m.m. Dagens läger är vackert beläget bland stora klippblock och omgivet av Mopaneträd och området besöks ibland av ökenelefanterna. Boende: Hoada Campsite.

Dag 5 Palmwag  – Brandberg (260 km)

Idag fortsätter vi över Grootbergpasset längre in i Damaraland. Det är ett ödsligt, fascinerande landskap med omväxlande berg och slätter och en av de vackraste delarna av Namibia. Vi besöker de berömda klippristningarna i världsarvet Twyfelfontein. Efter lunch fortsätter vi till vår lägerplats som är belägen nära Brandberg, Namibias högsta berg och en plats av särskild betydelse i ”bushmännens” föreställningsvärd. Boende: Brandberg White Lady.

Dag 6 Twyfelfontein – Swakopmund, Skelettkusten (390 km)

Vårt första stopp idag är i den lilla staden Uis, som är en gammal gruvstad. Här finns tillfälle att köpa några av de halvädelstenar för vilka Namibia är berömt, såsom ametister och turmaliner. Väl framme vid kusten kör vi norrut till Cape Cross och den berömda sälkolonin. Här kan vi på nära håll se, höra (och känna lukten av!) tusentals pälssälar som samlats för att para sig och föda ungar. Vi fortsätter sedan söderut längs kusten till Swakopmund. På vägen stannar vi för att beskåda det ekosystem som bildas av de enorma lavfälten här och som existerar genom att tillgodogöra sig fukt från havsdimmorna. Framkomna till Swakopmund installerar vi oss på vårt boende och ger oss ut för att se på staden. Svakopmund är en trevlig kuststad med sandstränder (badtemperaturen är dock ofta i lägsta laget på grund av Benguelaströmmens kalla vatten), butiker och hantverksmarknad. Här finns också ett bra museum och ett marint akvarium. Till kvällen bokar vår guide bord på en av Swakopmunds restauranger för en gemensam middag för den som så önskar. Boende: Amanpuru Travellers Lodge.

Dag 7 Swakopmund och  Walvis Bay

Den här dagen är fri för aktiviteter på egen hand. En båttur på lagunen utanför Walvis Bay brukar vara mycket uppskattad. Andra möjligheter är flygtur över öknen, fiske, en tur i sanddynerna med motorcykel eller att bara ta det lugnt i staden. Vår guide hjälper till med bokning (observera att kostnaden för extra aktiviteter tillkommer). Boende: Amanpuru Travellers Lodge.

Dag 8 Swakopmund – Sesriem (350 km)

Vi börjar dagen med en tur till lagunen i Walvis Bay som har ett rikt fågelliv. Här kan man se flamingos och vintertid även en hel del arter bekanta från Sverige.  Vi fortsätter sedan inåt landet och klättrar uppför bergen genom Gaub- och Kusebpassen och ett spektakulärt, närmast månlikt landskap. Efter  bergspassen kommer vi in i ett  landskap med öppnare vidder och snart skymtar vi de första sanddynerna. Väl framme vid platsen för vårt boende denna och nästa dag slår vi upp våra tält under någon av campens urgamla kameltornsträd. Här finns också en swimmingpool där vi kan svalka oss efter resan och en bar för något kallt att dricka. Vi gör sedan en kort utflykt till närliggande Elim Dune för att njuta av solnedgången och färgspelet över sanddynerna och de omgivande bergen innan vi återvänder för middag kring lägerelden. Boende: Sesriem Campsite.

Dag 9 Sesriem och Sossusvlei (240 km)

Tidig start för att uppleva ljuset i soluppgången över öknen. Vi kör mot Sossusvlei med dess mäktiga sanddyner. Här blir det tillfälle att testa konditionen genom en klättring på någon av dynerna. Det är inte helt enkelt att ta sig upp i den mjuka sanden, men väl uppe så väntar en fantastisk utsikt över ökenlandskapet. Under tiden förbereder vår guide frukost och den brukar smaka särskilt bra efter morgonpasset på sanddynerna. Efter frukosten och medan dagen ännu är sval gör vi en vandring i öknen. Landskapet är storartat och det innehåller en rad växter och djur som är anpassade för den hårda ökenmiljön. Av djur har vi chans att se både oryxantilop, springbock, jackal och struts. Vi besöker Sossusvlei och ikoniska Dead Vlei med dess hundraåriga döda kameltornträd. Efter ökenvandringen återvänder vi till vårt läger för lunch och en stunds vila. När dagen så blir svalare gör vi en utflykt till Sesriem Canyon. Vi går ned i ravinen och gör en kortare vandring här nere på botten mellan de höga väggarna. Boende: Sesriem Campsite.

Dag 10 Sesriem – Windhoek (350 km)

Tillbaka till civilisationen på vägar över Khomas Hochland Mountain Range med spektakulära landskapsvyer. Vi kommer tillbaka till Windhoek under eftermiddagen.

Resfakta

Under fliken Bra att veta hittar du resevillkor och praktiska tips.

Intresseanmälan/bokning

Maila info@namibiaexperten.com eller ring 072-3162963.