En fantastisk resa med några av de mest spännande resmålen i södra Afrika – Etosha nationalpark, besök hos ”bushmän” i Kalahari ,  Okavangodeltat, flodlandskapet i Caprivi, Chobe nationalpark och Victoriafallen. Boende på mycket bra lodger.

Resmål

Dag 1 o 2 Ongava Private Game Reserve/Etosha
Dag 3 o 4 Etosha
Dag 5 Rundu
Dag 6 Divundu
Dag 7 o 8 Okavangodeltat, Botswana
Dag 9 Caprivi, Namibia
Dag 10 o 11 Chobe
Dag 12 Victoria Falls, Zimbabwe
Dag 13 Hemresa

Pris

Från 67000 kronor. Tillägg enkelrum 3800 kronor. Reservation för prisökningar utom vår kontroll, inklusive valutakursförändringar. Kostnad för flyg tillkommer.

I priset ingår:
Lokal, engelsktalande kvalificerad guide
Flygplatstransfer i Windhoek och Victoria Falls
Rundresa i luftkonditionerat fyrhjulsdrivet safarifordon
Boende i dubbelrum
Entréavgifter och aktiviteter (Etosha, San Living Museum, Mahangu, Okavango, Chobe, Victoriafallen)
Samtliga måltider (frukost, lunch, middag). Picknick- eller packlunch under resor
Mineralvatten i fordon

I priset ingår inte:
Flygresa
Eventuella extra aktiviteter
Dricks
Personlig reseförsäkring
Måltidsdrycker

Program

Dag 1 Windhoek – Etosha (450 km)

Vår guide hämtar upp oss vid hotellet strax efter 08.00 för avresa mot Etosha. Väl framme checkar vi i på våra rum och ger oss sedan ut på vår första game drive. Om vi bor på exklusive Onguma Lodge (bilder nedan) så gör vi vår game drive i privata Ongama Game Reserve som gränsar till nationalparken. Det är ett av Namibias största privata reservat med stora mängder vilt. Om vi bor på Etosha Village (bilder under nästa dags prgram) så gör vi vår game drive i Etosha. Boende: Onguma lodge eller Etosha Village.

Dag 2 Etosha

Den här dagen ägnar vi helt åt game drives i parken. Etosha är med sitt rika djurliv ett av de förnämsta naturreservaten i Afrika. Det finns gott om elefanter och man har god chans att få se noshörning. Av kattdjuren är lejon de vanligaste medan gepard och särskilt leopard kräver att man har mer tur. Parken har också gott om giraffer, zebror och olika slag av antiloper, bland annat oryx eller gemsbok som är Namibias nationaldjur. Vegetationen domineras av lågvuxna mopaneträd- och buskar, en art som är tålig mot magra och salthaltiga (alkaliska) jordar. Nära en fjärdedel av Etosha upptas av Etosha Pan, en saltslätt bildad efter en länge sedan uttorkad sjö.  Kring Etosha Pan finns ett antal vattenhål dit djuren söker sig för att dricka. Boende: Onguma lodge eller Etosha Village.

Dag 3 och 4 Etosha

Vi kör under spaning efter djur genom parken till östra delen av Etosha. Vårt boende är beläget alldeles vid parkgränsen i ett privat reservat och härifrån kan vid göra game drives till några av de bästa vattenhålen i Etosha och på nära håll uppleva det rika djurlivet. Boende Etosha Mokuti Lodge.

Dag 3 Etosha – Rundu (380 km)

Efter frukost lämnar vi parken och och beger oss mot Rundu nära gränsen mot Angola. Längs vägen stannar vi för att träffa representanter för Sanfolket – Afrikas mest ursprungliga folkslag – och få lära oss lite om deras kultur och levnadssätt. Vi fortsätter sedan till vår lodge som är vackert belägen vid Okavangofloden vid gränsen mellan Namibia och Angola. Boende: Hakusembe River Lodge.

Dag 4  Rundu – Divundu (220 km)

Vi fortsätter österut längs Okvangofloden till vårt nästa boende som är beläget bara 10 minuter från Mahango Game Reserve, ett av Namibias mest variationsrika och intressanta naturskyddsområden. Här finns imponerande stora baobabträd och här finns också ovanliga eller sällsynta arter av vilt såsom sabel- och roanantilop, Chobe bushbock, reedbuck, tsessebe och sitatunga. Vi bor med utsikt mot floden och kan se flodhästar och krokodiler från våra hyddor som är välutrustade med stor uteplats, rymligt badrum och dusch/bad både inne och utomhus. Under eftermiddagen gör vi en game drive i Mahango-reservatet. Boende: Divava Okavango Resort & Spa.

Dag 5 Divundu – Okavangodeltat, Botswana (200 km)

Målet idag är en av de verkliga höjdpunkterna på resan – Okavangodeltat. Vi börjar dagen med en kort game drive genom Mahango Game Reserve,  korsar gränsen till Botswana och fortsätter söderut genom små byar och samhällen. Vi kommer fram till nattlägret under tidig eftermiddag efter att ha bytt till fyrhjulsdrivet sista biten för att kunna ta oss fram genom sanden till vattnet. Efter att ha etablerat oss i vårt boende slår vi oss kanske ned med ett glas öl på terrassen med utblick över lagunen för att försöka få syn på en krokodil  där ute. Efter en god middag somnar vi till ljudet av nattfåglar och grymtningarna från en och annan flodhäst i deltat. Boende: Mopiri Camp.

Dag 6 Okavangodeltat

Idag väcks vi av en kakafoni av fåglar, där den ena arten avlöser den andra allt eftersom det ljusnar. Efter frukost förflyttar vi oss ut i deltat, först med motorbåt och sedan med kanoter – mokoros. Våra infödda båtförare stakar oss fram genom den frodiga vegetationen på smala vattenstråk omväxlande med öppna ytor. På vattenytan blommar mängder av näckrosor och överallt lyfter fåglar. Kanske ser vi en elefant på någon av öarna längs vägen. Om vi vill kan vi stanna och ta ett bad på en lämplig plats, anvisad av vår lokala guide. Vi går iland på en ö och gör en vandring för att försöka få syn på några av de antiloper och andra djur som lever i deltat. Före middagen återvänder vi så till lägret efter en dag full av upplevelser. Boende: Mopiri Camp.

Dag 7 Okavangodeltat – Kwando, Namibia (470 km)

Idag lämnar vi Botswana och återvänder till Namibia. Vi gör på vägen en kort game drive i Mahango Game Reserve och försöker få syn på några av de arter vi inte såg förra gången. Vi fortsätter österut i Capriviremsan med stopp vid någon av de platser där man säljer lokalt producerade handarbeten. Man är väldigt skicklig här på olika slags korgarbeten och även på träsnideri, och priserna är mycket måttliga. Dagens boende är beläget vid stranden av Kwandofloden. Boende: Camp Kwando.

Dag 8 Kwando – Chobe, Botswana (260 km)

Vi kör mot Caprivis huvudstad Katima Mullo och fortsätter så över gränsen till Botswana och till vår lodge, som är vackert belägen vid stranden av Chobefloden. På eftermiddagen gör vi en båttur på floden. Chobe nationalpark, som är den näst största nationalparken i Botswana med mer än 10 000 km2, har en av de största koncentrationerna av vilt i hela Afrika. Vi hoppas få se gott om elefanter och bufflar från båten, liksom flodhästar, krokodiler och mängder av fåglar. Boende: Chobe Water Villas.

Dag 9 Chobe

Vi tillbringar morgonen på en game drive i parken. Liksom båtturen igår kan den visa sig bli en av de verkliga höjdpunkterna på vår safari. Resten av dagen är ledig för avkoppling vid poolen eller, för den som så önskar, för ytterligare en tur på Chobefloden eller en game drive (på egen bekostnad). Boende: Chobe Water Villas.

Dag 10 Chobe – Victoria Falls, Zimbabwe (85 km)

Vår sista dag på rundresan tar oss till Victoria Falls. Sevärdheten framför andra här är förstås Victoriafallen som vi besöker innan vi installerar oss på vår lodge vid stranden av Zambezifloden. Det är en mäktig upplevelse att se fallen på nära håll och höra dånet från  vattenmassorna som störtar ned i de mer än 100 meter höga fallen.

Under resten av dagen vill vi kanske bara koppla av vid swimmingpoolen och smälta intrycken från resan. Boende: Ilala Lodge Hotel.

Dag 11  Victoria Falls

För den som inte valt att boka några extra dagar i Zimbabwe är detta hemresedag. Efter frukost väntar därför, beroende på flygtid, transfer till Victoria Falls International Airport. 

Resfakta

Under fliken Bra att veta hittar du resevillkor och praktiska tips.

Intresseanmälan/bokning

Maila info@namibiaexperten.com eller ring 072-3162963.